2CV Zagorje Raid 11. 06 – 13. 06. 2021.

0
85
- Advertisement -

Obavještavamo Vas da je u pripremi ‘2CV Raid Hrvatsko zagorje’ od 11 – 13. 06. 2021. koji će se održati u različitim dijelovima Krapinsko-zagorske županije. Naime, radi se o avanturističko-turističkoj vožnji u Citroёnovim vozilima serije A, prvenstveno 2CV, popularnim ‘Spačekima’.

Cilj ove manifestacije je upoznavanje turističkih i gospodarskih potencijala Krapinsko -zagorske županije i obilježavanje 50 godina od Prvomajskog susreta 1971.godIine koji je organizirao tadašnji Citroèn AS klub Jugoslavije u Krapinskim Toplicama. Organizator manifestacije je Hrvatski 2CV Citroёn klub sa sjedištem u Samoboru koji je osnovan
1998. godine.

- Advertisement -

Ove godine karavana šarenih ‘Spačeka’ prolazi kroz Klanjec, Kumrovec, Desinić ,Pregradu,
Krapinske Toplice , Veliko Trgovišće. Ukupan broj prijavljenih vozila je 50 što je oko 90 osoba i osim iz svih krajeva Hrvatske dolaze iz susjednih zemalja (Slovenije, Madžarske, Srbije). Stoga Vam se obraćamo kako bi Vas upoznali sa samom manifestacijom kao i mjerama koje poduzimamo obzirom na pandemiju Covid -19.

Pravila:
Kroz pred prijave organizator unaprijed ima listu prijavljenih vozila i sudionika.
Raid (ili reli) je ograničen na maksimalno 50 vozila što je cca 90 ljudi. Radi se o jednodnevnoj vožnji s točno određenim programom i unaprijed dogovorenim smještajima.
Organizator na prijemnom štandu planira mjerenje temperature uz popis sudionika kao i osiguravanje zaštitnih maski svim sudionicima.
Noćenje je organizirano po kamp sistemu, dakle spavanje u šatorima i vozilima. S domaćinima noćenja poduzimamo sve mjere koje su propisane (posluživanje hrane, razmak između ljudi i sl).

Itinerar:
Petak 11. 06. Martinišće (program, noćenje)
Subota 12. 06. Martinišće-Klanjec-Kumrovec-Desinić (Veliki Tabor)-Pregrada-Krapinske Toplice- obilježavanje 50 god.-Martinišće (program, noćenje)
Nedjelja 13.06. Martinišće – Veliko Trgovišće (završetak)

Kao ozbiljan organizator koji je 2019. godine organizirao 23. svjetski susret Spačeka u Samoboru na kojem se okupilo 4.000 vozila (spačeka) i preko 12.000 sudionika iz 42 zemlje svijete koji je podržala Hrvatska Turistička zajednica uvrstivši ga u TOP 30 događaja u RH za 2019. godinu, garantiramo da ćemo poduzeti sve mjera kako bi se ove godine organizirao uspješni ‘2cv Raid Hrvatsko zagorje’ s ciljem da tu tradiciju nastavimo svake druge godine kao otvorenje sezone okupljanja vozača spačeka u Hrvatskoj.

Ovom tradicionalnom atraktivnom vožnjom starim spačekima kroz Krapinsko-zagorsku županiju na jedinstven način učesnike upoznajemo s neotkrivenim ljepotama ovog kraja, dok mještanima prikazujemo šarena vozila kroz priče vlasnika s raznih putovanja diljem svijeta.

Ujedno Vas pozivamo na obilježavanje 50 godina od Prvomajskog susreta 1971.god koji je organizirao tadašnji AS (ami spaček) klub Jugoslavije u Krapinskim toplicama, a iako ih je pratilo kišovito vrijeme, na susret su došla 133 Citroёna.

U subotu 12. 06. 2021. u popodnevnim satima u Krapinskim Toplicama ako ste zainteresirani za kratak intervju, fotografiranje i objavu obilježavanja godišnjice i ovog susreta kako bi našim gostima pokazali ljepote i posebnosti mjesta i općine.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, stojimo Vam na raspolaganju te Vam možemo pobliže predstaviti ovu manifestaciju.

- Advertisement -