Novi Peugeot 508 se potpuno otkrio

0
1

Francuski proizvođač nije izdržao do službene premijere Peugeota 508 najavljene za salon automobila u Ženevi nego je svoju novu uzdanicu potpuno otkrio fotografijama na internetu.

Već letimičan pogled na slike jasno daje do znanja kako su ozbiljno zasukali rukave te da novi Peugeot 508 donosi golem iskorak u odnosu na prvu generaciju. Da se podsjetimo, prvi je predstavljen na salonu automobila u Ženevi 2011. godine, a na tržište je stigao kao zamjena za modele 407 i 607, a platformu i brojne motore dijelio je s drugom generacijom Citroëna C5.

Istim smjerom krenuli su i sad. Dok se Peugeot priprema za premijeru modela 508, Citroën užurbano radi na razvoju novog C5. Ponovo će dijeliti platforme i motore, što je i logično, jer su oba brenda dio PSA Grupe pa se na taj način smanjuju razvojni, ali i proizvodni troškovi.

Svi tehnički detalji zasad se još uvijek kriju pa ćemo Vas detaljnije izvijestiti nakon premijere u Ženevi. Zasad je poznato jedino da će glavna uzdanica biti dizelaš 2.0 BlueHDi, da će se pod haubu smjestiti i 1.5-litreni dizelaš te da će kroz najviše dvije godine u prodaju stići hibrid s oko 300 KS.