Papreni Mini John Cooper Works GP Special imat će više od 300 KS

0
3

Britanci su najavili kako 2020. godine na tržište stiže najsnažniji Mini u povijesti, Mini John Cooper Works GP Special s više od 300 KS.

Go-kart na steroidima za cestovnu upotrebu već će najavom i jednom fotografijom zagolicati maštu fanova. Uostalom, kako i ne bi kada je riječ o najsnažnijem Miniju u povijesti. Uz već dobro poznate adute po pitanju stabilnosti i upravljivosti Mini John Cooper Works GP Special dobit će i ozbiljnu injekciju snage.

Naime, pod haubom će donositi 4-cilindarskog 2-litrenog turbobenzinca koji će ispaljivati više od 300 KS i 400 Nm. To će biti dovoljno za ozbiljnu adrenalinsku injekciju. Do stotke bi trebao sprintati za manje od pet sekundi.

Britanci najavljuju kako će Mini John Cooper Works GP Special ostvariti vrijeme kruga na stazi Nürburging u klasi Honde Civic Type R i Ford Focusa RS. Dakle, ciljaju na manje od osam minuta, što je osjetno brže od osam minuta i 23 sekunde koliko je vozio Mini John Cooper Works GP iz 2012. godine.

Početak prodaje i cijena zasad nisu objavljeni. Potvrđeno je jedino da će se Mini John Cooper Works GP Special proizvesti u seriji od 3000 primjeraka.