Vraća se Alfa Romeo 4C Spider i to u seriji svega 15 primjeraka

0
1

Nema sumnje da će Alfa Romeo 4C Spider Italia Special Edition jednog dana, i to ne daleko u budućnosti, biti iznimno tražen klasik.

Ima sve potrebne preduvjete za to. Bogato sportsko nasljeđe Alfa Romea, iznimno atraktivan izgled, odlična vozna svojstva i, što je najbitnije, Alfa Romeo 4C Spider Italia Special Edition bit će proizveden u seriji od svega 15 primjeraka.

Predstavljen je na salonu automobila u Chicagu, a da ne bi bio čistokrvan sportski stroj pobrinula se oprema poput kamere za vožnju unatrag, stražnjih parking senzora i adaptivnog tempomata. No, koliko god se stavio naglasak na pojedine elemente opreme, ovakav 4C Spider i dalje je beskompromisan sportaš. Ne po snazi i performansama, nego po pristupu lake gradnje i maniri najboljih Lotusa.

Naime, pod haubom se, kao i u standardnoj verziji, nalazi 4-cilindarski 1.75-litreni turbobenzinac sa 240 KS i 350 Nm. Ne zvuči puno, ali treba uzeti u obzir da su monocoque od ugljičnih vlakana i ostali hi-tech materijali osigurali iznimno malu masu. Na vagu donosi manje od 1134 kilograma.

Stoga ne čudi da i uz razmjerno skromnih 240 KS stotku hvata već za 4,1 sekundu, dok najveća brzina iznosi 257 km/h.

U svakom slučaju Alfa Romeo 4C Spider Italia Special Edition je odlično ulaganje za budućnost, jer zarada je zajamčena. Kolekcionari ne gube vrijeme. Rezervacije su već krenule, premda još uvijek uopće nije poznat datum početka proizvodnje.