Dokumentarac u čast Michaela Schumachera stiže krajem godine

0
65

Sedmerostruki F1 prvak Michael Schumacher, koji je teško stradao na skijanju 2013. godine, dobit će dokumentarac posvećen njegovim impresivnim sportskim uspjesima.

Njemački mediji izvještavaju kako će se premijera održati krajem ove godine, povodom proslave 25. godišnjice od prvog naslova prvaka, koji je Michael Schumacher osvojio 1994. godine za momčad Benetton.

Osim ranog perioda karting karijere, dokumentarcem će biti obuhvaćeni svi važni događaji u Formuli 1. Sedam naslova prvaka svrstava ga na mjesto statistički najuspješnijeg vozača Formule 1 u povijesti. Michael Schumacher je tijekom F1 karijere nastupao za momčadi Jordan, Benetton, Ferrari i Mercedes.

Premda još nije službeno potvrđeno, postoje najave kako će dokumentarac obuhvaćati i kadrove snimljene povodom 50. rođendana Michaela Schumachera, kao i da će u manjoj dozi biti objavljeni detalji o njegovom trenutačnom zdravstvenom stanju.

Glasnogovornica obitelji Schumacher, Sabine Kehm, izrazila je zadovoljstvo profesionalnim pristupom prilikom snimanja dokumentarnog filma te potvrdila kako će gledatelji moći vidjeti intervjue sa Michaelovom suprugom Corinnom, ocem Rolfom te djecom Ginom-Mariom i Mickom, koji je početkom travnja odradio prvo testiranje u Formuli 1.