Hrvatska sa još tri restorana s Michelinovom zvjezdicom, sada ih je ukupno deset

0
457

Najnovijom dodjelom po jedne zvjezdice za tri nova restorana u Hrvatskoj, jedan od najcjenjenijih gastro vodi?a u svijetu Michelin od utorka na svom popisu ima ukupno deset restorana u Hrvatskoj s jednom zvjezdicom, izvijestili su u utorak iz Hrvatske turisti?ke zajednice (HTZ) slijedom obavijesti iz Michelina.

Nova tri restorana koja su dobila zvjezdicu Michelina su Nebo u Rijeci (u sklopu hotela Costabela Hilton) te Alfred Keller u Malom Lošinju i Agli Amici u Rovinju.

Time su se pridružili ve? ‘poznatoj sedmorici’, restoranima koji su zadržali svoje zvjezdice – Boškinac u Novalji, LD Terrace u Kor?uli, Pelegrini u Šibeniku, 360º u Dubrovniku, Monte u Rovinju, Noel u Zagrebu i Draga di Lovrana u Lovranu.

Osim zvjezdica, Michelin je za sedam novih restorana u Hrvatskoj ove godine dodijelio i svoje posebne oznake “Bib Gourmand” za kvalitetne menije po pristupa?nim cijenama, pa je sada takvih restorana ukupno 13.

Novi s tom oznakom su restorani Konoba Mate (Kor?ula), Dunav (Ilok), Konoba Fetivi (Split), Izakaya by Time (Zagreb), Vuglec Breg (Krapina), Konoba Malo Selo (Buje) i Alla Beccaccia (Valbandon).

Svi su ti restorani i u novom izdanju Michelinovog vodi?a za Hrvatsku za 2021., u kojemu je i novost oznaka “Michelin Green Star”, koju su dodijelili restoranu Zinfandel’s u sklopu zagreba?kog hotela Esplanade, što je i potvrda da su tu posebno posve?eni održivoj i ekološki prihvatljivoj gastronomiji.

Brnjac i Stani?i?: Veliko priznanje i izniman uspjeh

Komentiraju?i te novosti iz Michelina za Hrvatsku, ministrica turizma i sporta i predsjednica HTZ-a Nikolina Brnjac naglasila je da je uživanje u hrani i pi?u jedan od najvažnijih dijelova turisti?kog iskustva, kao i da Hrvatska kao zemlja izuzetno raznolike gastronomije te bogate gastronomske tradicije, koja se nalazi i na popisima nematerijalne kulturne baštine, mora u budu?nosti sustavno ulagati u njenu promociju i razvoj.

“Brojna priznanja svjetski poznatih vodi?a poput Michelina veliko su priznanje za sve koji kontinuirano rade na unapre?enju kvalitete pripreme, prezentacije te stvaranja cjelokupnog gastronomskog doživljaja. U godinama pred nama Hrvatsku želimo pozicionirati kao novu gastronomsku ikonu Europe kroz sustav poduzetni?kog i poticajnog upravljanja lokalnim proizvodima, koji odražavaju autenti?nost regionalnih gastronomskih identiteta i namirnica, kao i kroz interpretaciju tradicije kroz inovativan i održiv pristup. Ministarstvo turizma i sporta obradit ?e ovu važnu temu i kroz Strategiju razvoja održivog turizma za razdoblje do 2030.”, poru?ila je ministrica.

Direktor HTZ-a Kristjan Stani?i? isti?e, pak, da je u okolnostima pandemije koronavirusa dodjela novih Michelinovih oznaka izniman uspjeh za cjelokupnu hrvatsku gastronomsku scenu i vrlo važno za hrvatski turizam.

“Hrvatska sada ima 10 restorana s Michelinovom zvjezdicom, odnosno ukupno 79 restorana s nekom od oznaka ovog prestižnog gastronomskog vodi?a. Potvrda je to kvalitete hrvatske gastronomije, ali i ukupne turisti?ke ponude u ovom segmentu koji predstavlja jedan od glavnih motiva dolazaka mnogih ljubitelja putovanja po svijetu”, kazao je Stani?i?, ?estitavši svim restoranima, dobitnicima tih oznaka.

Ocijenio je i da prisutnost Hrvatske u Michelinovom vodi?u zna?i i njezinu dodatnu promociju i vidljivost, ali i motivacija u nastojanjima da Hrvatska bude istaknuta i me?unarodno prepoznatljiva eno-gastronomska destinacija.

Hrvatsku je kao posebno zanimljivu destinaciju za putnike-gurmane ocijenio i me?unarodni direktor vodi?a Michelin Gwendal Poullennec, napominju?i da pruža mogu?nosti uživanja u autenti?nim i raznolikim gastronomskim doživljajima.

“Zemlja lokalnim chefovima nudi doma?e proizvode iznimne kvalitete, što ih tjera da iz dana u dan nadmašuju sami sebe”, poru?io je Poullennec, komentiraju?i i da je posljednjih nekoliko mjeseci bilo teško za Hrvatsku, ne samo zbog zdravstvene krize, ve? i zbog potresa.

“Unato? svim izazovima, hrvatska kulinarska scena raste, osobito na obali i u glavnom gradu. Naši su inspektori uspjeli otkriti profesionalce koji su strastveni i predani svojoj zemlji”, zaklju?io je Poullennec.

Nove oznake Michelina rezultat su tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane njihovih profesionalnih inspektora.

HINA

 

reality girl next door gives bf handjob. read this post here mrleaked.net read this post hereomgbeeg.com