Mini Clubman JCW i Mini Countryman JCW su najsnažniji Miniji u povijesti

0
96

Temeljito poboljšane najsnažnije izvedbe Minija Clubman i Minija Countryman, one s oznakom John Cooper Works, sad su nabijene na čak 306 KS.

Turbobenzinac 2.0 sa četiri cilindra glavni je pokretač adrenalina, a sa 306 KS oba su postala najsnažnijim Minijima u povijesti. Osjetno povećanje snage omogućilo je znatan napredak u performansama pa Mini Clubman JCW do stotke stiže za svega 4,9 sekundi, što je osjetnih 1,4 s brže od dosadašnje izvedbe.

Izvedba Contryman je nešto sporija pa ubrzava za 5,1 sekundu, a oba modela imaju najveću brzinu ograničenu na 250 km/h. Mjenjač kod oba modela je 8-stupanjski automatski, a pogon na sve kotače 4×4. Ovjes je dodatno snižen za 10 milimetara, volan precizniji, ispušni sustav glasniji, a kočnice unaprijeđene ugradnjom prednjih diskova promjera 330 milimetara.

No, koliko god su Mini Clubman JCW i Mini Countryman JCW zanimljive sportske izvedbe, toliko će pasti u sjenu kad uskoro na tržište stigne novi Mini John Cooper Works GP. Prema posljednjim informacijama snaga bi trebala iznositi oko 320 KS pa će se okititi titulom najsnažnijeg Minija u povijesti.