Na području Policijske uprave zagrebačke provodit će se aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama

0
29
- Advertisement -

Preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“, usklađena s akcijama ROADPOL-a.

Na području zemalja Europske unije provodit će se ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama pa će se tako na području Policijske uprave zagrebačke provesti akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“ i to od 16. do 22. lipnja 2021. godine.

- Advertisement -

U subotu, 19. lipnja 2021. godine od 7 sati pa do nedjelje, 20. lipnja 2021. godine do 7 sati će se ujedno provesti pojačani 24-satni nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu.

Akcijom je predviđeno provođenje mjera usmjerenih na ostvarivanje veće razine sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, kao i drugih težih prometnih prekršaja nepridržavanja ograničenja brzine, nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća te će se osobita pozornost posvetiti povratnicima.

Izvor: Zagrebačka policija

- Advertisement -