Osumnjičeni 45-godišnjak dobio na korištenje osobno vozilo te ga, koristeći krivotvorenu ispravu, preprodao trećoj osobi koju je doveo u zabludu

0
138
- Advertisement -

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Prijevara“, „Krivotvorenje isprave“ i „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“ na štetu 19-godišnjaka.

Naime, sumnja se da je 45-godišnjak s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist od 19-godišnjaka, a uz odobrenje njegovih roditelja, tijekom studenog 2020. godine na korištenje na nekoliko dana dobio osobni automobil marke Volkswagen zajedno s ključem i prometnom dozvolom. S unaprijed stvorenom nakanom da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, izradio je lažni ugovor o kupoprodaji motornog vozila između 19-godišnjaka i sebe te je na tom ugovoru potpisao 19-godišnjaka. Potom je, sumnja se, koristeći tu krivotvorenu ispravu, krajem studenoga 2020. godine doveo u zabludu ovlaštene referente stanice za tehnički pregled vozila u Zagrebu te je vozilo registrirao na svoje i dobio prometnu dozvolu. Tada je stekao prava vlasništva nad navedenim vozilom te ga je, uz ugovor o kupoprodaji motornog vozila prodao trećoj osobi koju je držao u zabludi u pogledu stjecanja prava vlasništva nad vozilom, dok je za sebe pribavio znatnu protupravnu imovinsku korist od 142.000 kuna.

- Advertisement -

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

Izvor: Zagrebačka policija

- Advertisement -