Ovo je BMW M3 kakav Bavarci nikad neće proizvesti

0
1523
- Advertisement -

Nismo potpuno sigurni zbog čega je to tako, ali Bavarci nikad nisu u prodaju pustili BMW M3 Touring kako bi najpaprenijom izvedbom karavanske Serije 3 konkurirali Audiju RS4 Avant i Mercedes-AMG-u C63 Estate.

No, da budemo potpuno precizni, postojao je konceptni BMW M3 E46 Touring, ali nikad nije dobio zeleno svjetlo za proizvodnju.

- Advertisement -

Tu nepravdu odlučio je ispraviti jedan vlasnik karavanskog BMW-a Serije 3 F31. Naime, uložio je puno novca, vremena i truda kako bi stvorio BMW M3 Touring. Zanimljivo, njegov automobil originalno je bio dizelaš, a pod haubom se nalazio proslavljeni motor S55.

No, 3-litreni turbobenzinac iz modela M3 s tvorničkim postavkama i 431 KS nije ga zadovoljio pa je odmah posegnuo za paketom modifikacija koji je snagu povećao na 530 KS. Naravno, kočni sustav i ovjes u temeljito dorađeni, ugrađeni su 19-colni naplaci i brojni karoserijski dodaci, kako bi izgledao što sličnije originalu.

I moramo priznati kako je u potpunosti uspio. Prolaznici koji ne znaju kako BMW M3 Touring nije u ponudi nikad ne bi pogodili da ovaj automobil nije proizveden u točno ovakvom formatu.

- Advertisement -