Ovo je nova Toyota Corolla koja stiže 2020.

0
370
- Advertisement -

Potpuno nova Toyota Corolla na tržište će stići krajem 2020. godine, službena premijera bit će održana iste godine u ožujku na salonu automobila u Ženevi, a vizualno će se snažno naslanjati na novu Toyotu Auris.

Poput Aurisa i nova Toyota Corolla će koristiti platformu TNGA (Toyota New Global Architecture), koja prvenstveno jamči efikasnu implementaciju suvremenih ekološki osviještenih pogona. Obzirom na bogato iskustvo japanskog proizvođača jasno je kako će okosnica palete motora biti hibridi i plug-in hibridi.

- Advertisement -

Dobre reakcije struke i publike na Auris dodatan su poticaj za završni razvoj Corolle. Osim brojnih vizualnih sličnosti dijeliti će i pregršt tehničkih rješenja. Jedini konvencionalan motor koji će koristiti nova Toyota Corolla je 1.2-litreni turbobenzinac.

Baza ponude bit će hibridna izvedba. Slabiji koristi kombinaciju 1.8-litrenog benzinca i elektromotora ukupne snage 122 KS, dok snažniji ima koktel 2-litrenog benzinca i elektromotora sa 180 KS. Moćniji će, naravno, biti namijenjen sportski nastrojenim kupcima pa će donositi poluge za šaltanje iza volana.

- Advertisement -