Policijski službenici tijekom nadzora prometa utvrdili niz raznih prekršaja vozača

0
103
- Advertisement -

U žurnom postupku sud prekršitelje kaznio novčanim kaznama, zaštitnim mjerama ili uvjetnom osudom zatvora…

U četvrtak, 4. studenoga 2021. godine u 23.30 sati u Zagrebu u Ulici I. Poljanice policijski službenici su tijekom nadzora u prometu zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak. Tijekom provođenja nadzora je odbio ponuđeni test na drogu te je uhićen i prepraćen u Jedinicu za zadržavanje i prepratu Policijske uprave zagrebačke. Drugog je dana odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5.750 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

- Advertisement -

U petak, 5. studenoga 2021. godine oko 16.30 sati, 48-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Avenijom Gojka Šuška u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 1, policijski su ga službenici zaustavili tijekom obavljanja nadzora prometa te je utvrđeno da je upravljao motornim vozilom B kategorije za vrijeme dok mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola na rok od dvije godine, jer je u razdoblju od dvije godine prikupio 65 negativnih prekršajnih bodova, a nije ponovno stekao pravo na samostalno upravljanje motornim vozilom. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je uvjetna osuda kazne zatvora od 60 dana.

U večernjim satima istog dana, 5. studenoga 2021. godine u 23.55 sati u Zagrebu u Rujničkoj ulici, policijski službenici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnjak za kojeg je kontrolom utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Uz optužni je prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

U subotu, 6. studenoga 2021. godine par minuta iza ponoći na raskrižju Branimirove i Budakove, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak. Kontrolom je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Nakon uhićenja u žurnom je postupku odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom od 5.000 i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Istog dana, 6. studenoga 2021. godine u 2 sata u Zagrebu, na raskrižju Branimirove i Mandlove ulice, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak. Obavljenim je nadzorom utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola ( 1,46 g/kg ) i to prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije.

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 15.000 kuna.

U subotu, 6. studenoga 2021. godine u 11 sati 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Dankovečkom ullicom u smjeru juga. Obavljenim nadzorom je utvrđeno da upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita za kategoriju i vrstu vozila kojim upravlja. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Izvor: Zagrebačka policija

- Advertisement -