Jaguar D-Type iz 1955. se vraća u proizvodnju

0
1

Premda trkaći roadster Jaguar D-Type iz 1955. godine nije niti približno popularan kao legendaran E-Type, u kolekcionarskim krugovima je iz godine u godinu sve traženiji.

Trkaćeg pedigrea mu ne nedostaje, jer je utrku za 24 sata Le Mansa osvojio čak tri godine zaredom od 1955. do 1957. pa je time itekako dokazao superiornost nad tadašnjim konkurentima.

No, Jaguar D-Type u konačnici se proizveo u 75 od planiranih 100 primjeraka pa su Britanci odlučili ispraviti tu nepravdu i proizvesti preostalih 25 primjeraka, a kupci će moći birati između izvedbe Shortnose iz 1955. i Longnose iz 1966. godine.

Jaguar D-Type u potpuno izvornoj formi pod haubom će donositi 6-cilindarski motor XK, a cijena će iznositi najmanje milijun funti. Ali to potpuno pada u drugi plan, jer je knjiga narudžbi već popunjena.

Naravno, postojećim vlasnicima raritetnog oldtimera ova je odluka poput crvene krpe, obzirom da tržišna cijena njihovih automobila iznosi oko 10 milijuna eura. Barem je toliko iznosila do odluke da se Jaguar D-Type proizvede u dodatnih 25 primjeraka.