Pritiskanjem papučice gasa vozila proizvodio prekomjernu buku dok je drugi, sumnja se, kružnom pilom rezao katalizatore s parkiranih vozila

0
328
- Advertisement -

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 24-godišnjaka zbog sumnje da su počinili četiri kaznena djela „Krađa“.

Sumnja se da su se između 16. studenoga i 18. prosinca 2021. godine, u namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoje, unajmljenim osobnim automobilom marke Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka, u četiri navrata zajedno dovezli do osobnih automobila na parkiralištima na području Dugava i Utrina. Potom je, sumnja se, jedan od osumnjičenih s ciljem odvraćanja pažnje od počinjenja kaznenog djela pritiskanjem papučice gasa vozila proizvodio prekomjernu buku dok je drugi ručnom auto-dizalicom podizao vozila, zavlačio se ispod njih, a potom kružnom pilom rezao katalizatore. Potom su se, sumnja se, vozilom zajedno dali u bijeg, a otuđene katalizatore naknadno su prodali i novac dobiven od prodaje međusobno podijelili te potrošili.

- Advertisement -

Materijalna šteta iznosi oko 11.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Izvor: Zagrebačka policija

- Advertisement -