Renault Eways

0
98

Prije deset godina, Renault je izbacio na tržište prvi ZOE. Danas svjetskim cestama prometuje 350 000 Renaultovih električnih vozila podijeljenih u 8 različitih modela ! Povrh ponude električnih automobila, Grupa nudi i cjelovitu paletu hibrida i priključnih hibrida na modelima Clio, Captur, Megane Berline i Megane Grandtour s tehnologijom E-TECH hibrid i plug-in hibrid koja se ugrađuje i u Megane Conquest.

Danas tvrtka ide korak dalje te se obvezuje da će do 2050. imati nultu stopu emisije CO2 godine u Europi. Do 2030. cilj joj je smanjiti svoje emisije CO2 za 50 % u odnosu na 2010.
Do 2022. godine svi novi modeli koji stižu na tržište imat će električnu ili elektrificiranu inačicu, i to na tržištu koje će kroz 5 godina imati 50 % vozila pogonjenih strujom ili hibridnim pogonom.

Tijekom Renault eWays događaj, od 15. do 27. listopada, Grupa će podijeliti svoju viziju prelaska na mobilnost bez emisija predstavljanjem novih proizvoda i tehnologija, sudjelovanjem na okruglim stolovima i predavanjima o relevantnim temama, a sve se to može pratiti na digitalnoj platformi : https://easyelectriclife.groupe.renault.com/fr/eways/
To je novi važan korak za Grupu Renault koja se pozicionira kao jedan od glavnih igrača na području trajne mobilnosti i cijelog njezinog ekosustava, kako u sadašnjosti tako i u budućnosti.

Renault Mégane eVision, posve novi električni kompakt
Renault predstavlja konceptno vozilo Mégane eVision i iznova osmišljava model kompaktnog hatchbacka s elementima coupéa i SUV-a. Posve električan, ovaj konceptni model inovativna stila konstruiran je na platformi CMF-EV namijenjenoj električnim vozilima. Stoga se lako odmiče od tradicionalnih dimenzija i dizajnerskih pravila segmenta te predstavlja nove linije i proporcije. Rezultat toga je hatchback ograničenih vanjskih dimenzija s rekordno velikom unutarnjom prostornošću.
Prije gotovo 10 godina, Renault je zaokrenuo prema struji. Ta mu stručnost danas omogućuje da na tržište stavi novu generaciju električnih modela čiji je simbol upravo Mégane eVision.
Točno 25 godina nakon prvog lansiranja, sada se okreće nova stranica za Mégane.

Dacia Spring Electric, nova r-EV-olucija iz Dacije
Dacia predstavlja mali trendovski gradski auto čija prodaja počinje već 2021. : Dacia Spring Electric. Nakon Logana i Dustera, svrha Dacije Spring jest napraviti revoluciju na tržištu time što će vozilo na struju postati dostupno svima. Bez obzira je li riječ o individualnoj, dijeljenoj ili profesionalnoj mobilnosti, Spring nudi jednostavno, pouzdano i cjenovno dostupno rješenje.
Ispod upadljiva SUV izgleda, Dacia Spring ima 4 sjedeća mjesta, rekordno veliku unutrašnjost, jednostavan i pouzdan elektromotor umirujućeg dosega. Lagan i kompaktan, Spring Electric ima doseg od 225 km u mješovitoj vožnji (WLTP) te 295 km u gradskoj vožnji (WLTP), jamčeći tako brojne mogućnosti uporabe, kako u gradu tako i u međugradskom prometu.

Tri nova hibridna modela za Renaultovu E-TECH paletu
Renault proširuje svoju paletu hibrida dolaskom tri nova vozila u koje je ugrađena ta najnovija tehnologija. Novi Mégane Conquest E-TECH Hybrid, Captur E-TECH Hybrid i Novi Mégane Berline E-TECH Plug-In Hybrid počet će se prodavati u Europi tijekom prve polovice 2021.

Pionir i lider u proizvodnji električnih vozila već 10 godina te s bogatim iskustvom iz Formule 1, Renault je stekao stručnost zahvaljujući kojoj danas nudi dinamične i učinkovite hibridne motore u proširenoj paleti vozila iz najprodavanijeg segmenta.
Uvođenje mikro-hibrida 12V na novi Mégane Conquest i Captur upotpunjuje ponudu motora nudeći tako sve moguće razine elektrifikacije da bi odgovorio na sve potrebe, a pri tome ostao cjenovno dostupan.