Sud kaznio devetoricu vozača, od kojih su njih osmero imali više od 1,50 g/kg alkohola u krvi

0
81
- Advertisement -

Policijski službenici uhitili su 65-godišnjaka koji je s 1.98 g/kg alkohola u organizmu skrivio dvije prometne nesreće i pobjegao s mjesta događaja.

U četvrtak, 8. srpnja 2021. godine oko 21.40 sati 65-godišnjak je, za vrijeme dok je imao 1.98 g/kg alkohola u organizmu, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka istočnom kolničkom trakom Mandaličine ulice u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 2 skrivio je prometnu nesreću i napustio mjesto događaja bez da je vlasniku oštećenog automobila ostavio osobne podatke i podatke o svom vozilu. Vozač je nastavio vožnju, a dolaskom do kućnog broja 2 Ulice Šestine skrivio je još jednu prometnu nesreću te je i ovaj put pobjegao s mjesta događaja. Nekoliko minuta kasnije policijski su ga službenici pronašli u blizini mjesta događaja i uhitili. Sljedeći dan doveden je na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 9.000 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju tri mjeseca.

- Advertisement -

U petak, 9. srpnja 2021. godine oko 19.40 sati 36-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka prilaznim kolnikom autoceste A3 desnim prometnim trakom u smjeru zapada za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Dolaskom do raskrižja s Avenijom Većeslava Holjevca i Ulicom Buzinski krči uslijed nepoštivanja crvenog svjetla na semaforu skrivio je prometnu nesreću. Muškarac je uhićen nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 14.600 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju pet mjeseci.

U subotu, 10. srpnja 40-ak minuta iza ponoći 32-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Zagrebačkom avenijom u smjeru zapada. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,71 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 10.000 kuna. Istoga dana oko 3 sata 32-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Alejom Matije Ljubeka u smjeru zapada. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da vozilom upravlja bez položenog vozačkog ispita kao i pod utjecajem alkohola od 1,56 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 18.000 kuna. Svega nekoliko minuta kasnije na istoj lokaciji, u istom smjeru, 26-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,01 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 10.000 kuna.

Istoga dana oko 2.45 sati policijski su službenici obavljali nadzor vozila i vozača u Samoborskoj cesti u Zagrebu. Prilikom kontrole zaustavili su osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrdili su da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2,14 g/kg u organizmu zbog čega je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 10.000 kuna. Otprilike pola sata kasnije 37-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Savskom cestom u smjeru juga. Obavljenim nadzorom vozila i vozača kod raskrižja s Veslačkom ulicom utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,95 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 13.000 kuna.

U nedjelju, 11. srpnja 15-ak minuta iza ponoći 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Hrgovići u smjeru juga. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,75 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 5.000 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju tri mjeseca. Istoga dana, oko 1.40 sati, na raskrižju Ulice Hrgovići i Jarunske ulice policijski su službenici zaustavili osobni automobil sisačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,62 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

Izvor: Zagrebačka policija

- Advertisement -