Suradnjom s Erste Grupom Neostar ulazi u drugu fazu razvoja

0
301
- Advertisement -

Zagreb, 14. srpnja 2021. – Hrvatski startup Neostar, osnivač prve platforme u Europi koja pokriva kompletan ekosustav automobila – od prodaje preko održavanja, kupnje i zamjene guma pa sve do sigurne kupnje rabljenih vozila s jamstvom, u suradnji s Erste bankom i Erste leasingom ulazi u drugu fazu razvoja. Na tržištu su ponudili uslugu koja korisnicima omogućuje kupnju rabljenih automobila online George kreditima Erste banke, odnosno financiranje nabavke vozila preko Erste leasinga. Osim klijenata Erste banke, kredit mogu realizirati i klijenti drugih banaka koje, u skladu s PSD2 regulativom, imaju tehničke preduvjete za pristup trećih strana računima svojih klijenata. Cijeli proces online namjenskog obročnog financiranja kupnje automobila može se realizirati za manje od 24 sata, uključujući i isporuku vozila do kućnog praga.

Suradnjom Erste banke, Erste leasinga i Neostara stvoreno je rješenje koje spaja ponudu digitalnog kreditiranja i rabljenih automobila u jedinstvenu cjelinu. Koristeći mobilnu ili web aplikaciju George, klijenti Erste banke, ali i klijenti drugih banaka, mogu zatražiti, a potom i realizirati, kredit do 75.000,00 kn bez odlaska u poslovnicu banke – a s tim iznosom moguće je birati između više od 50% svih raspoloživih vozila na Neostar aplikaciji. Kamatna stopa za George gotovinski kredit je fiksna te trenutačno iznosi 6,09%, a naknada za obradu kredita se ne naplaćuje. Uz navedeno, korisnicima je ponuđena i maksimalna fleksibilnost odabira učešća u financiranju cijene vozila i iznosa kredita pa svaka osoba može odabrati otplatu koja najviše odgovara njenim potrebama.

- Advertisement -

Korisnicima kojima je potreban veći iznos za kupnju automobila, na raspolaganju je gotovinski kredit Erste banke do maksimalnog iznosa od 300.000 kuna za koji zahtjev mogu predati u bilo kojoj poslovnici banke ili online, a potom na tradicionalni način realizirati kredit. Također, na isti način moguće je realizirati i financiranje kupnje Erste leasingom.

Kupovina rabljenih vozila George kreditom pojednostavljena je na svega tri koraka koji uključuju izračun tražene rate, online rezervaciju vozila za 499 kn do realizacije kredita, te realizaciju kredita digitalno, na George platformi. Tako korisnici pomoću kalkulatora na Neostar platformi mogu unaprijed saznati rate za pojedine automobile, uz rezervaciju osigurati da će ih auto čekati i nakon odobrenog financiranja te na kraju pokrenuti sam proces plaćanja vozila.

„Financijski sektor se kroz digitalizaciju sve više prilagođava zahtjevima tržišta. Opcije online financiranja važne su jer današnji korisnici sve manje trpe tradicionalne modele pružanja usluga, ne žele trošiti vrijeme na promet ili čekati u redovima ukoliko se usluga može dobiti online. Neostar je od početka najavljivao da će platforma postati eko-sustav za rabljena vozila koji će ponuditi cjelovito digitalizirano iskustvo kupnje, prodaje i održavanja automobila i sada smo u drugoj fazi tog razvoja.  Rješenje koje smo lansirali na tržište uz pomoć George aplikacije je takvo da je automobil postao proizvod poput odjeće ili tech gadgeta koji kupiš online, kreditom ili leasingom putem mobilne aplikacije i dostavom do kućnih vrata. To je razina usluge koju danas traže nove generacije i to je njihovo pravo. Industrije se moraju prilagođavati novim zahtjevima ne samo zbog pandemije već i zbog pritiska potrošača koji žele eliminirati suvišne administrativne procese.“ – kaže Dimitrije Trbović, direktor start-upa Neostar.com.

Nakon što smo digitalnu platformu George krajem prošle godine predstavili na tržištu, kontinuirano je nadograđujemo novim funkcionalnostima. Tako smo, koristeći sve prednosti koje nudi PSD2 regulativa, po prvi puta na hrvatskom tržištu, našu ponudu gotovinskih kredita proširili i na one koji nisu naši klijenti, a posebnu pažnju, kao i obično, posvetili smo korisničkom iskustvu. Posebnu prednost predstavlja i činjenica da je kredit moguće realizirati u manje od 24 sata. Od siječnja, kada smo uveli ovu mogućnost, od ukupno realiziranih George kredita, njih 85% je odobreno i isplaćeno u jednome danu. Vjerujemo da ćemo s ovom suradnjom s Neostarom kupcima rabljenih automobila znatno unaprijediti iskustvo i kupnje i podizanja kredita, a to je u konačnici i naš cilj” rekao je Ivica Brčić, zamjenik direktora Sektora građanstva u Erste banci.

NEOSTAR – NOSITELJ DISRUPTIVNIH PROMJENA NA TRŽIŠTU

Iskorak Neostara i Erste banke u skladu je s Neostarovim opredjeljenjem da će na tržištu automobila djelovati kao nositelj disruptivnih promjena i time postavljati ciljeve visoko svima u lancu kupoprodaje automobila, uključujući i sam Neostar.

„Cijeli model je nastavak disrupcije tržišta trgovine rabljenim vozilima, ali i nastavak pripreme za internacionalizaciju projekta Neostar.com. Nakon online trgovine i u online financiranja rabljenih vozila u pripremi je i treći modul platforme s kojim želimo zaokružiti digitalno iskustvo i korisnicima ponuditi jedinstveni eko-sustav koji predviđa i zadovoljava sve potrebe pojedinca vezane uz automobil i održavanje i to na način da vlasnik o tim potrebama više ne mora razmišljati. I na Neostarov tim takav način rada nameće dodatnu pažnju , ali svjesni smo da je fokus na korisnike, uz brigu za vozila budućnost cjelokupne autoindustrije.“ – zaključuje Trbović.

Pola godine od lansiranja, Neostar.com ovom suradnjom ulazi u drugu fazu razvoja, te svojim korisnicima donosi nove značajke kakve još nisu viđene na domaćem tržištu rabljenih automobila.

Neki od statističkih podataka i rezultata koje je Neostar ostvario u prvih 6 mjeseci od lansiranja:

 • 7 milijuna pregleda na svojoj platformi
 • 10 000 tisuća korisnika aktivno koristi aplikaciju za Android i iOS uređaje
 • 8800 je registriranih korisnika
 • korisnici u prosjeku pregledaju 5 automobila po posjeti
 • prosječno zadržavanje na stranici je 4 minute i 20 sekundi, na aplikaciji je prosječni angažman 7 minuta
 • 26% korisnika je staro između 25 i 34 godine, 20% između 35-44 godine, 18% od 45-55
 • Neostar ima ukupno 273 ugovornih partnera a 973 fizičke osobe oglašavaju
 • platforma uskoro broji 3000 dostupnih rabljenih vozila s jamstvom
 • kako bi osigurali pouzdanost svih automobila na platformi, Neostar je odbio ukupno 50 vozila nakon pregleda
 • prodano je više od 1000 automobila, a prosječna cijena vozila bila je 80.829,20 kn
 • Neostar nudi više od 10 000 dostupnih modela i tipova ljetnih i zimskih guma
 • novost je i 40 lokacija sa servis centrima u 20 različitih gradova diljem Hrvatske koje možete birati na interaktivnoj mapi sa prikazanim cijenama za odabrane usluge, tako da cijenu servisa znate prije, bez iznenađenja poslije obavljenog servisa

U usporedbi sa sličnim platformama poput engleskog Cinch-a i kalifornijskog Shift-a Neostar je ostvario odlične rezultate s obzirom na veličinu hrvatskog tržišta i kratki rok (6 mjeseci), dosegnuvši mjesečno 207 tisuća posjetitelja (svibanj 2021. godine) što je 5.2% ukupne populacije Hrvatske. Cinch je privukao 3.3% britanske populacije s 2.2 milijuna posjetitelja u svibnju 2021. godine, a Shift je u istom razdoblju privukao 1.2 milijuna posjetitelja što je 3% populacije savezne države Kalifornije.

- Advertisement -