Vozač upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, a drugi bez vozačke

0
123
- Advertisement -

Vozač upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, a drugi bez vozačke, pod zabranom te pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću…

U nedjelju, 29. kolovoza 2021. godine oko 23.45 sati, 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita ”B” kategorije, a kretao se Radničkom cestom gdje su ga zaustavili policijski službenici prilikom kontrole prometa. Nesavjesni vozač je sljedećeg dana priveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proveden prekršajni postupak, proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 20.000 kuna.

- Advertisement -

U ponedjeljak, 30. kolovoza 2021. godine oko 11 sati, 40-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se autocestom A3 u smjeru zapada dionicom prometni čvor Kosnica- Jakuševac. Dolaskom do 34. km + 200 m skrivio je prometnu nesreću. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,14 g/kg te bez vozačke dozvole koja mu je zbog skupljenih negativnih bodova poništena. Također, na snazi mu je bila i zaštitna mjera zabrane upravljana motornim vozilom. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Nakon provedenog prekršajnog postupka proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 31.500 kuna.

Izvor: Zagrebačka policija

- Advertisement -