BMW M140i Finale Edition je sigurna investicija za budućnost

0
2

Posljednja edicija simbolično nazvana BMW M140i Finale Edition jednog će dana zasigurno biti traženim klasikom.

Tko ga kupi i pospremi u garažu na slijedećih 20-.ak godina sigurno će zaraditi, jer je prema svemu sudeći ovo posljednja Serija 1 sa stražnjim pogonom i posljednja Serija 1 sa 6-cilindrašem pod haubom.

Ekološke norma, downsizing i smanjenje troškova proizvodnje presudit će posljednjem mohikancu C-segmenta. Naime, nitko od konkurenata nema stražnji pogon pa je u očima ljubitelja kontroliranog drifta BMW Serije 1 bio jedinim izborom u kompaktnoj klasi.

OK, fanovi će biti razočarani činjenicom što će se BMW M140i Finale Edition nuditi isključivo u kombinaciji sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Ručni 6-stupanjski čak nije moguće niti nadoplatiti. No, ako se to ostavi po strani BMW M140i Finale Edition sposoban je pružiti solidnu količinu sportskog gušta.

Trolitreni turbobenzinski 6-cilindraš sa 335 KS i 500 Nm do stotke ga potjera za 4,6 sekundi, dok je najveća brzina elektronski ograničena na 250 km/h. BMW M140i Finale Edition standardno je opremljen M kočnicama, M ovjesom, 18-colnim naplacima i audio sustavom Harman Kardon.