Novi Subaru Legacy dobio motor sa 260 KS

0
1

Chicago Auto Show mjesto je na kojem je predstavljen novi Subaru Legacy, aktraktivniji, prostraniji i bogatije opremljen.

U novu rundu tržišne bitke limuzina D-segmenta dolazi s novim branicima i vanjskim retrovizorima, povišenim poklopcem prtljažnika i novim dizajnom naplataka. Prtljažni prostor sad je povećan na 427 litara, a tanji nasloni prednjih sjedala oslobodili su dodatnih 3,55 centimetara prostora za koljena putnicima straga.

Infotainment sustav dobio je 11,6-inčni ekran i hrpu dodatnih funkcija, kao što je Wi-Fi HotSpot. Bolje opremljeni modeli imaju prednja sjedala podesiva na čak 10 načina te Harman Kardon audio sustav s 12 zvučnika.

Premda na prvi pogled izgleda kao tek temeljito osvježen model, Subaru Legacy je gotovo potpuno nov. Za razliku od aktivnih sustava sigurnosti koji se mogu nadograđivati redizajnom, pasivna sigurnost gotovo potpuno ovisi o konstrukciji. A na tom polju Japanci su napravili značajne pomake. U usporedbi s prethodnikom novi Subaru Legacy temelji se na arhitekturi koja je torzijsku čvrstoću povećala za čak 70 posto, nova platforma snizila je težište i time poboljšala stabilnost, a uspješnost konstrukcije najbolje ilustrira 40 posto bolje upijanje energije frontalnog i bočnog sudara.

Što se tiče palete motora, zasad su potvrđena dva bokserska benzinca s četiri cilindra. Atmosferski 2.5-litreni motor razvija 180 KS i 238 Nm, do 100 km/h ubrzava za 8,4 s, a prosječno troši 7,3 litre, dok turbobenzinac 2.4 razvija 260 KS i 375 Nm, a uz automatski mjenjač CVT do 100 km/h ubrzava za 6,1 s i prosječno troši 8,1 litru.

Novi Subaru Legacy s prodajom kreće tek ove jeseni, kao model za 2020. godinu, a cijene će biti poznate naknadno, makar stručnjaci predviđaju da neće rasti više od 2-3 posto.