Milenijaci obožavaju auto tuning i troše milijune na taj hobi

0
1306
- Advertisement -

U sklopu najvećeg tuning sajma na svijetu SEMA održano je istraživanje koje je dokazalo kako Milenijaci obožavaju tuning automobila i ne libe se potrošiti velik novac.

To je suprotno sve češćem mišljenju kako današnja omladina sve manje prati zbivanja u autoindustriji i sve im je prihvatljiviji koncept car sharinga, samovozećih automobila i ostalih suvremenih novotarija.

- Advertisement -

Primjerice, čak 82 posto 23-godišnjaka posjeduje vozačku dozvolu, a 32 posto njih je barem jednom posegnulo za nekim od tuning dodataka kako bi unaprijedili svoj automobil. Očekivano, gotovo polovica ulaganja otpada na izmjenu naplataka i guma, dok više od 40 posto njih ulaže u karoserijske dodatke.

Zanimljivo, svega 15 do 20 posto ljubitelja tuninga poseže za modifikacijom motora i sustava prijenosa snage. Važniji im je vizualan dojam. Žene pritom nisu po strani, jer u ukupnoj masi kupaca tuning dodataka sudjeluju s priličnih 32 posto.

Prema posljednjim podacima svjetsko tuning tržište godišnje zabilježi transakcije vrijednosti veće od šest milijardi eura.

- Advertisement -