Plava zastava u ACI marini Cres 22. godinu zaredom

0
38
- Advertisement -

ACI marina Cres, jedna od najljepših otočnih marina na Jadranu, uoči Svjetskog dana zaštite okoliša podigla je u petak, 22. put zaredom, Plavu zastavu koja je cijenjen turistički brend i važan orijentir prilikom odabira destinacije, priopćeno je iz ACI-a.

Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom, a dodjeljuje ju Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education – FEE).

- Advertisement -

To se priznanje dodjeljuje samo za jednu sezonu te se zahtjev svake godine mora obnoviti.

Kriteriji za dodjeljivanje Plave zastave su vrlo zahtjevni i obuhvaćaju niz područja: ekološki odgoj i obrazovanje, informiranje javnosti, kakvoću vode, upravljanje okolišem, kao i sigurnost i kvalitetu usluga.

“Plava zastava za nas predstavlja vrhunsku turističku promidžbu. Simbolizira očuvan i siguran okoliš, održivi razvoj u turizmu koji se temelji na visokoj kvaliteti usluge, čistoći mora i obale te opremljenosti i uređenosti ACI marine Cres“, istaknuo je direktor marine Alan Šepuka u povodu podizanja Plave zastave i Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja.

Svečanosti podizanja Plave zastave prisustvovali su i djelatnik ACI marine Cres Marijan Sablić, njemački gosti Ulla i Peter Fernitz te lučki kapetan Lučke ispostave Cres Đordan Vešković.

Plavom zastavom trenutno mogu pohvaliti sve ACI-jeve marine otvorene za poslovanje tijekom cijele godine, što potvrđuje da ACI, kao najveći lanac marina na Mediteranu, itekako vodi brigu o moru i obalnom pojasu, a posebice o obalnim prostorima kao što su plaže i marine koji trpe najjači pritisak, navodi se u priopćenju.

Više informacija o Plavim zastavama te mjerama zaštite mora i obalnog pojaca u ACI marinama diljem Jadrana, moguće je pronaći na službenoj internetskoj stranici aci-marinas.com.

HINA

- Advertisement -