Predstavljen BMW M8 Gran Coupe sa 600 KS

0
881

Nakon što su u ožujku u Ženevi prikazali konceptnu izvedbu Bavarci su sad na internetu predstavili novi BMW M8 Gran Coupe.

Pod haubom se nalazi identična specifikacija motora kakvu koristi i aktualan BMW M5. Radi se o twin-turbo benzincu 4.4 V8 sa 600 KS i 750 Nm. Zahvaljujući naprednom pogonu na sve kotače xDrive i 8-stupanjskom automatskom mjenjaču BMW M8 Gran Coupe do stotke stiže za svega 3,3 sekunde, dok je najveća brzina ograničena na 250 km/h. No, uz doplatni paket opreme M Driver’s Package najveća brzina raste na 305 km/h.

Potencijalnim kupcima kojima standardni format nije dovoljno uzbudljiv nudi se izvedba BMW M8 Gran Coupe Competition s istim motorom nabijenim na 625 KS i 750 Nm, koji ga do 100 km/h potjera za svega 3,2 sekunde, dok najveća brzina ostaje ista kao u standardnom modelu.

Za vrhunsku stabilnost i prijenos snage na podlogu zaduženi su aktivni diferencijal, adaptivni amortizeri i 20-colni naplaci. Kupcima se uz doplatu nude i karbo-keramički diskovi.

Vanjski izgled, ali i aerodinamika, poboljšani su ugradnjom diskretnih karoserijskih dodataka izrađenih od ugljičnih vlakana. Unutrašnjost obiluje bogatom opremom te svim sustavima važnim za sigurnost i komfor. Digitalna ploča s instrumentima ima dijagonalu od 12,3 inča, a ekran infotainment sustava je 10,25-inčni.