U Kloštar Ivaniću 24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,50 g/kg upravljao osobnim automobilom

0
1417
- Advertisement -

U prvom danu nadzora vozila i vozača na gradskim prometnicama zabilježeno 127 prometnih prekršaja…

Prvog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je sljedeće:

- Advertisement -

– ukupno 127 prometnih prekršaja, od čega su 27 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 37 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, 4 zbog nepropisnog korištenja mobitela te 13 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Šest je osoba zadržano do otrježnjenja dok su dvije osobe u žurnom postupku odvedene na prekršajni sud.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 50-godišnjaka koji je upravljao vozilom Zagrebačkom cestom u Šibicama, a obavljenom kontrolom utvrđena mu je koncentracija od 2,18 g/kg alkohola u organizmu i kod 24-godišnjaka koji je upravljao vozilom Dugom ulicom u Kloštar Ivaniću, a obavljenom kontrolom utvrđena mu je koncentracija od 2,50 g/kg alkohola u organizmu.

Izvor: Zagrebačka policija

- Advertisement -