Za gradnju dionice Lekenik-čvor Sisak devet ponuda

0
247
- Advertisement -

Hrvatske autoceste (HAC) objavile su u utorak da je za nastavak izgradnje autoceste Zagreb-Sisak, odnosno 11 kilometara dugu dionicu od Lekenika do čvora Siska, pristiglo devet ponuda, a vrijednost tih ponuda kreće se od 281 milijun kuna do 365 milijuna kuna (bez PDV-a).

HAC je početkom ožujka raspisao javno nadmetanje za dionicu Lekenik-čvor Sisak, a njena je procijenjena vrijednost 300 milijuna kuna.

- Advertisement -

Tijekom postupka javnog nadmetanja u nekoliko navrata uložene su žalbe, od kojih većina nije prihvaćena, no značajno su usporile cijeli postupak, podsjećaju iz HAC-a, u kojem su ponude za izvođače javno otvorene danas, u 12 sati.

Po podacima iz priopćenja HAC-a, od ukupno devet zaprimljenih ponuda najnižu cijenu na natječaju je ponudila zajednica ponuditelja Colas Hrvatska i Geotehnika, u iznosu od 281,3 milijuna kuna (sve su ponude bez PDV-a), dok je najskuplja ponuda tvrtka Swietelsky d.o.o., čiji je osnivač istoimena austrijska tvrtka, u vrijednosti 365,1 milijun kuna.

Zajednica ponuditelja u kojoj su talijanski RDE i hrvatska tvrtka GP Krk poslala je ponudu u vrijednosti 349,4 milijuna kuna.

Ponude za dionicu Lekenik-čvor Sisak poslalo je i austrijski Strabag AG (u zajednici s tvrtkom Strabag d.o.o.), a ona je vrijedna 299,7 milijuna kuna.

Zajednica ponuditelja Kamgrad, Kolektor Koling i Zagorje gradnja za taj je posao poslala ponudu vrijednu 341,2 milijuna kuna, a zajednica ponuditelja GIP Pionir i Hering ponudu u vrijednosti 343,1 milijun kuna.

Tvrtka Beton, čiji je osnivač istoimena makedonska tvrtka, izišla je s ponudom od 319,5 milijuna kuna, slovenska Gorenjska gradbena družba s ponudom od 360,8 milijuna kuna, a albanska tvrtka Gener 2 Shpk s ponudom vrijednom 293,7 milijuna kuna.

Iz HAC-a najavljuju da, nakon otvaranja ponuda, slijedi pregled, ocjena i usporedba dostavljenih ponuda, a potom i odluka o odabiru najpovoljnije ponude.

Procijenjena vrijednost izgradnje dionice od Lekenika do čvora Siska iznosi 300 milijuna kuna s rokom izvođenja radova od 24 mjeseca.

Hrvatske autoceste osigurale su u cijelosti sredstva za dovršetak izgradnje autoceste Zagreb- Sisak bez dodatnog zaduživanja, zaključuje se u priopćenju.

HINA

- Advertisement -