Zorana Beba Ilić – prava žena za autoslalom

0
515

S velikim zadovoljstvom donosimo vam priču o mladoj ženi koja nas je osvojila pozitivnom energijom, stavom i upornošću da ostvari svoj san i sprovede ga u djelo.

Uz pomoć svoje obitelji, prijatelja iz kluba i brojnih fanova ova mlada dama neustrašivo nastupa na utrkama te pritom ostvaruje rezultate na kojima joj zavide i brojni muški kolege. Riječ je o Zorani Bebi Ilić, poznatoj i kao #snajka, prvakinji Srbije u disciplini autoslalom.

Tuningslavia, naši parteri iz Srbije, dojavili su nam priču o ovoj heroini tamošnje auto-moto scene, koju prenosimo u cijelosti. Uživajte!

Zorana Beba Ilić rođena je u Valjevu 1995 godine, a od malih nogu je pokazivala interes za auto-moto sport. Svoje prve vozačke korake napravila je na motociklu (tomos-tori) sa pa je već u dobi od svega šest godina rođena ljubav na prvi dodir gasa.

Interes za automobilima stigao je nešto kasnije kad je u dobi od 12 godina s ocem slobodno vrijeme provodila u garaži maštajući o trkaćkoj stazi, brzom autu i pobjedničkom peharu. Dok su se u sitne sate vodile polemike o popravcima, u maloj garaži rađali su se snovi koji su se počeli ostvarivati 2018. godine.

Autoslalom je počela voziti 2018. godine, kao disciplinu uz koju će se vježbati (pripremati i upoznavati sa karakteristikama auta koji vozi) za brdske utrke. No, već prvu sezonu slaloma završila je kao prvakinja Srbije i time svima demonstrirala svu raskoš svojeg talenta.

U sezoni 2018. debitirala je u Yugu sa Fiatovim motorom od 1300 ccm. Na autu su izvršene mnogobrojne modifikacije: kompletan ovjes, kočnice, mjenjač…

Trenutačno na autoslalom sceni Srbije vozi više djevojaka. U protekloj sezoni vozile su tri dame, a ove sezone su dobile još dvije kolegice. Zorana Beba Ilić kaže da je divan osjećaj imati kolegice, konkurenciju na stazi i prijateljice u boksu.

Bebina momčad Monster speed shop čine vrijedni dečki, koji danonoćno rade kako bih ona na stazi mogla izvući najbolje iz automobila i postići najbolji rezultat. Zoran, Željko i Srba su zaslužni za svaki njen pehar i uspjeh, a ona je zaslužna za svako njihovo živciranje.

Službenih sponzora trenutno nema pa je najveća financijska potpora njena obitelj, majka, brat i otac, koji je ove godine debitirao na slalomu u klasi „F” (Fićo) i naravno klub ASU UE, koji joj je pružio priliku da ostvari svoj životni san.

Redakcija Autopress.hr ovom prilikom Bebi želi puno sreće u svim budućim utrkama!

Tuningslavia