Audi e-tron GT opremljen Goodyearovim gumama Eagle F1 Asymmetric 5

0
64
Detail

Audi je još 2019. godine za prvu opremu svojih sportskih terenaca e-tron odabrao Goodyearove gume, a s dolaskom novoga potpuno električnoga Gran Turisma suradnja dvaju poduzeća ostvarit će još jednu važnu prekretnicu. Goodyearova vrhunska ljetna guma Eagle F1 Asymmetric 5 odabrana je za prvu opremu obiju inačica tog uzbudljivog električnog automobila i njome će biti opremljeni i model e-tron GT quattro i sportski model RS e-tron GT.

Zahvaljujući upotrebi Goodyearovih inovativnih tehnologija, guma Eagle F1 Asymmetric 5 udružuje luksuznu udobnost s vrhunskim kočenjem po kiši i upravljivošću na suhoj podlozi a da se pritom uopće ne povećava buka pri kotrljanju u vožnji. Goodyearovi stručnjaci usavršili su njezinu izdržljivost, što su postigli tako što su se usredotočili na savijanje dezena gaznog sloja prilikom prenošenja bočnih sila. Rezultat su izvrsna preciznost pri ulasku vozila u zavoj, bolje prianjanje te učinkovito i glatko ubrzavanje. Povećano je i reagiranje pri upravljanju, što vozaču osigurava bolji nadzor i užitak u vožnji.

Zbog svojih prednosti guma besprijekorno udovoljava složenim zahtjevima električnoga vozila Audi e-tron GT, u kojem se prepliću sportski duh, udobnost i trajnost. Audi je, naime, trebao dobiti gume koje će se moći nositi s iznimnom snagom i izdržljivošću jer električni motori na prednjoj i stražnjoj osovini modela e-tron GT quattro razvijaju 350 kW (476 KS), a kod sportske inačice RS e-tron GT čak 440 kW (598 KS). To omogućuje iznimno dinamična ubrzanja do 100 km/h za 4,1 odnosno 3,3 sekunde (model RS).

Guma Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 promjera 21″ bit će ugrađena na obje verzije Audija e-tron GT, i to u dimenzijama 265/35 R21 na prednjoj i 305/30 R21 na stražnjoj osovini.