Audi R8 je najpopularniji sportski automobil na svijetu

0
356
- Advertisement -

Google je objavio rezultate pretraživanja automobila koji su pokazali da je Audi R8 uvjerljivo najpopularniji sportaš.

Naime, Audi R8 zabilježio je najviše rezultata pretraživanja u čak 95 od 169 zemalja diljem svijeta, a još važnije u cijeloj priči jest da je najtraženiji upravo u državama s najvećom kupovnom moći, što uključuje gotovo cijelu Europu, SAD, Kinu, Japan i Australiju.

- Advertisement -

Stručnjaci u automobilskoj industriji ovakvim rezultatima nisu nimalo iznenađeni, obzirom da je Audi R8 već godinama na glasu kao najfunkcionalniji supersportaš. Dovoljno je upotrebljiv i komforan u svakodnevnoj vožnji, a izmjenom nekoliko postavki pretvara se u stroj čistokrvnog trkaćeg karaktera. To je dodatno naglašeno osvježenim Audijem R8, koji je s prodajom krenuo prije nekoliko tjedana, a o kojem više možete saznati na ovom linku.

Prema parametrima pretraživanja koje je dostavio Google obradu podataka odradila je britanska agencija Veygo. Najzanimljivije u cijeloj priči jest to da na listi TOP 5 najtraženijih sportaša nema niti jedan Ferrari, McLaren, Pagani, Koenigsegg…

Ako pogledamo širu sliku, jasno je da je svih pet modela koji se najviše pretražuju preko Googlea u vlasništvu Volkswagen Grupe. Dakle, Audi R8 je uvjerljivo na vrhu, drugi je Bugatti Chiron, treći Bugatti Veyron, četvrti Lamborghini Avendator, a peti Lamborghini Veneno, koji je proizveden u svega 14 primjeraka.

- Advertisement -