BMW X5 Protection VR6 siguran je poput sefa u banci

0
1184
- Advertisement -

Ako namjeravate putovati opasnim područjima, a ipak želite uživati u luksuzu, najbolji izbor prijevoznog sredstva je novi BMW X5 Protection VR6.

Bavarski stručnjaci nisu krili ponos prilikom predstavljanja modela BMW X5 Protection VR6, koji kako mu i samo ime govori nudi stupanj zaštite VR6. U prijevodu to znači da su putnici u automobilu potpuno sigurni od svih metaka do kalibra 7,62×39 mm, kakvim raspolaže najpoznatija jurišna puška na svijetu AK-47, odnosno Kalašnjikov. U slučaju da vaši atentatori posjeduju eksploziv dobro je znati da je BMW X5 Protection VR6 otporan na udar 15 kilograma TNT-a na udaljenosti od četiri metra.

- Advertisement -

Kompletna karoserija je dodatno ojačana, ugrađena su stakla debljine 30 milimetara, a gume na 20-colnim naplacima su otporne na bušenje. Premda nije objavljeno koliko je točno masa veća u usporedbi sa standardnim modelom, za očekivati jest da je oko 300 kilograma teži.

BMW X5 Protection VR6 posjeduje i solidan arsenal za bijeg. Pod haubom se nalazi dobro poznati twin-turbo benzinac 4.4 V8 sa 520 KS i 750 Nm, koji ga potjera do stotke za 5,9 sekundi, dok je najveća brzina ograničena na 210 km/h.

- Advertisement -