Bugatti La Voiture Noire će biti gotov tek za 2,5 godine

0
2

Tim Bravo, direktor odnosa s javnošću francuskog proizvođača, potvrdio je kako će spektakularan Bugatti La Voiture Noire biti gotov tek za 2,5 godine.

Dakle, Ferdinand Piech, kupac najskupljeg novo proizvedenog automobila u povijesti, svojeg će metalnog ljubimca dobiti tek za oko tri godine.

Mnogi su se s pravom pitali kako Bugatti La Voiture Noire nije ispuštao nikakav zvuk kad je odlazio sa štanda salona automobila u Ženevi. Tim Bravo objasnio je kako je u izložbeni primjerak bio ugrađen omanji elektromotor, s pripadajućom baterijom, samo kako bi se njime moglo manevrirati za potrebe najveće automobilske smotre na svijetu.

Također, priznao je kako je izložbeni Bugatti La Voiture Noire bio samo model. Bez unutrašnjosti, motora, mjenjača i čitavog niza vitalnih komponenti kojima bi bila riječ o funkcionalnom automobilu. To objašnjava činjenicu zašto su se svi posjetitelji salona uvjerili kako su stakla bila toliko zatamnjena da se apsolutno ništa nije moglo vidjeti u unutrašnjost, kao niti u motorni prostor.

Jednog dana kad bude gotov Bugatti La Voiture Noire za pogon će koristiti 8-litrenog benzinca W16 sa četiri turbopunjača koji razvija 1500 KS i 1600 Nm. Dakle, motor iste specifikacije kakav se nalazi u modelima Chiron i Divo.