Chaos je hipersportaš iz Grčke s nevjerojatnih 3000 konjskih snaga

0
692
- Advertisement -

Oni koji prate tuning scenu sigurno znaju tko je Spyros Papanopoulos, a sad je bogato iskustvo u modificiranju automobila poželio pretvoriti u nešto posebno.

Užurbano radi na dovršetku razvoja prvog hipersportaša iz Grčke. Premijera bi se trebala održati na salonu automobila u Ženevi u ožujku 2021. godine, a najavljena snaga motora od čak 3000 KS jamstvo je kako će Spyros Papanopoulos bit jedna od glavnih zvijezda salona.

- Advertisement -

Njegov automobil imena Chaos nije osmišljen u skladu sa suvremenim trendovima elektrifikacije. Za pogon je koristi elektromotore, Spyros Papanopoulos pouzdao se u twin-turbo benzinca 5.0 V10, koji može postići najveću brzinu vrtnje od čak 12.000/min, a ispaljuje nevjerojatnih 3000 konjskih snaga. Da, to je dvostruko više od Bugatti Chirona.

Uz pogon na sve kotače i 8-stupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom Chaos će do 100 km/h ubrzavati za osjetno manje od dvije sekunde. O najvećoj brzini zasad nema govora, ali Spyros Papanopoulos ne krije kako mu je želja probiti granicu od 500 km/h.

Osim po golemoj snazi Chaos će privući pažnju javnosti i izborom materijala. Naime, za razliku od gotovo svih ostalih supersportaša i hipersportaša koji koriste monocoque od ugljičnih vlakana, Chaos će biti izrađen od polimera Zylon, koji je sve popularniji u Formuli 1, a zbog izvrsnog omjera čvrstoće i mase te goleme postojanosti na ekstremno visokim temperaturama sve obilnije ga koristi i NASA.

- Advertisement -