Citroën Born Paris XV – 100 modela slavi 100 godina

0
28

Prvi Citroën, Tip A, lansiran je u Parizu u lipnju 1919. Kako bi proslavio rođendan, brend je stvorio buzz u 15. arondismanu, gdje je priča i započela. Nekoliko metara od obale Seine, na mjestu tvornice Javel, pariška ulica bit će transformirana preko noći i iznenaditi prolaznike u ranim jutarnjim satima. Protežući se na 400 metara niz ulicu Linois, 100 automobila i kombija koji predstavljaju stogodišnjicu marke bit će izloženi na zadovoljstvo svih posjetitelja.

Ikonski modeli od privatnih kolekcionara i iz Konzervatorija, prizivaju 100 godina odvažnosti i inovacija posvećenih slobodi trenutka i avanturi. Na izložbi na otvorenom bit će:
– 4 konceptna automobila
– 74 ikonskih modela
– 14 modela iz motorsporta
– 3 modela koji simboliziraju automobilsku avanturu
– 5 modela iz trenutne game
Marka će obilježiti tako svoju obljetnicu izlažući modele koji ne samo da su obilježili ovih 100 godina marke Citroën već i automobilsku industriju, automobile koji ilustriraju identitet marke. Citroën je popularna marka koja se dopada vozačima desetljećima sa svojim odvažnim dizajnom i udobnošću bez premca posvećenim mobilnosti za sve. To je marka s jedinstvenom osobnošću, najviše sakupljana od kolekcionara u svijetu. Izložba naziva “Born Paris XV”, održat će u kvartu čiji život je obilježen tijekom 50 godina s tvornicom Citroën.