Daimler prodaje Kinezima 50 posto Smarta

0
34
- Advertisement -

Da se Smart u aktualnoj generaciji prodaje lošije od svih očekivanja poznato je svima pa bi ga se Daimler najradije riješio.

Prvotno je bilo planirano potpuno gašenje brenda Smart, no, izgleda kako je na vidiku novo rješenje. Pola vlasničkog udjela želi preuzeti veliki kineski konzorcij Geely Automobile Holdings, koji već u svojem vlasništvu ima brendove: Geely, Volvo, Lotus, Proton, Polestar i Lynk & Co.

- Advertisement -

Djeluje zbunjujuće? Ako je tako kliknite na ovaj članak i provjerite tko je zapravo vlasnik kojeg proizvođača automobila.

Takva akvizicija nikoga ne bi trebala čuditi, obzirom da je još prošle godine Geely podebljao svoj vlasnički udjel u Daimleru, na okruglo 10 posto, a to zadovoljstvo koštalo ih je oko devet milijardi dolara.

Kakvi će biti daljnji planovi s brendom Smart bit će objavljeno tek kroz nekoliko mjeseci, ali zasad je najizglednije kako će se transformirati u proizvođača potpuno električnih gradskih modela, a time bi svaka sličnost Renault Twinga i Smarta ForTwo i ForFour otišla u povijest.

- Advertisement -