Deutsche Bahn podupire Mercedesovu proizvodnju baterija za električne automobile

0
108
- Advertisement -

Njemačko državno željezničko poduzeće Deutsche Bahn otvorilo je u Bremenu novi logistički centar koji bi trebao servisirati novu Mercedes-Benzovu tvornicu baterija za električne automobile.

Baterijski sustavi proizvedeni u Mercedes-Benzovoj tvornici Hedelfingen u Stuttgartu bit će isporučeni u tvornicu, udaljenu samo nekoliko stotina metara od novog logističkog centra DB-a, radi skladištenja i sortiranja i potom će se ugrađivati u automobile.

- Advertisement -

Mercedes-Benz u tvornici u Bremenu proizvodi električni model EQE.

“Ponosni smo što nam Mercedes-Benz ne povjerava samo isporuku novih vozila u sve europske zemlje, već i opskrbu vlastitih pogona novom jezgrom električnih automobila”, rekla je izvršna direktorica DB-a za teretni promet Sigrid Nikutta.

Član izvršnog odbora za proizvodnju u Mercedes-Benzu Jörg Burzer rekao je da je tvrtka zadovoljna što u DB Cargu ima iskusnog i pouzdanog partnera u prijelazu na ekološki održivu logistiku.

Automobilski sektor spada među ključne klijente Deutsche Bahna i čini oko četvrtine njegovog poslovanja s prijevozom tereta. Vlakovi prevoze uglavnom potpuno sastavljena vozila, ali proizvođači prebacuju i druge opskrbne lance na željeznicu kako bi smanjili emisiju štetnih plinova.

Deutsche Bahn želi privući i druge klijente za logistički centar u Bremenu, napominje se u priopćenju.

HINA

- Advertisement -