DS 7 Crossback E-tense 4×4

0
3

Gama vozila kojoj pripada DS 7 Crossback sada se otvara novim područjima zahvaljujući inovativnom modelu: DS 7 Crossback E-tense 4×4. Po prvi je puta kompaktni SUV opremljen trima motorima (jedan motor s unutarnjim izgaranjem i dva električna motora) kako bi se postigla kombinacija energetske opskrbe putem benzinskog i električnog pogona koji se puni spajanjem na električnu mrežu.

Pod poklopcem motora smješten je benzinski motor od 200 KS (147 kW) koji je povezan s dva električna motora od 109 KS (80 kW) i električnim automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa EAT8. Kombinirana snaga doseže 300 KS uz okretni moment od 450 Nm raspoređen na četiri pogonska kotača.

Električan u svakom pogledu, DS 7 Crossback E-tense 4×4 može prijeći 50 kilometara (prema ciklusu WLTP i do 60 km prema ciklusu NEDC) na samo električni pogon zahvaljujući bateriji kapaciteta 13,2 kW/h. Uz domet dovoljan za svakodnevna putovanja na relaciji „kuća – posao” bilo u gradu ili na autocesti, postiže i brzinu od 135 km/h. Kada se baterija isprazni ili kada uvjeti vožnje to zahtijevaju, uključuje se motor s unutarnjim izgaranjem.