Električna Honda e stiže na tržište sa 136 i 154 KS

0
140

Japancima odmah treba čestitati na hrabrosti da u proizvodnju puste model gotovo identičan konceptnom Honda e Prototype.

Službena premijera na salonu automobila u Frankfurtu ostat će zapamćena kao velika prekretnica za Hondu. Napredan električni automobil vrlo zanimljivog retro dizajna već je u konceptnoj izvedbi privlačio golemu pažnju svakim pojavljivanjem.

Kupcima okrenutim prvenstveno štednji namijenjena je izvedba sa 100 kW (136 KS), dok je onim sklonijim sportskoj vožnji namijenjena izvedba sa 113 kW (154 KS) i 315 Nm, koja do 100 km/h ubrzava za okruglo osam sekundi. Dobru zabavu u vožnji naglašava stražnji pogon, a takva koncepcija je pogodna i za gradske uvjete, jer omogućava veći otklon kotača pa je krug okretanja manji, a manevarske sposobnosti bolje.

Baterijski paket kapacitete 35,3 kWh omogućava doseg od solidnih 220 kilometara, a na brzom punjaču se baterije do 80 posto kapacitete mogu napuniti za 30 minuta. Koliko kod izvana mami retro pristupom toliko je iznutra pravi hi-tech pa unutrašnjošću dominiraju dva 12,3-inčna ekrana.