Evo zašto je Nissan Leaf najprodavaniji električni automobil u Europi

0
3

Još od kad je novi Nissan Leaf stigao na prva testiranja stručnjaci iz automobilske branše proglasili su ga najnaprednijim serijskim električnim automobilom na svijetu, a dokaz da je tome tako jest činjenica da je postao tržišnim hitom.

Naime, u Europi se svakih 10 minuta proda jedan primjerak, pa je Nissan Leaf uvjerljivo najprodavaniji električni automobil na Starom kontinentu.

U usporedbi sa starim novi Nissan Leaf je atraktivniji, snažniji, brži… Jednostavno bolji u svakom pogledu. Nije slučajno što se prodaje u 49 zemalja i što su svi prodani primjerci u povijesti, njih više od 300.000, dosad već prešli više od 3,5 milijardi kilometara na struju.

Novi Nissan Leaf povećao je autonomiju na 380 kilometara prema tvorničkoj brošuri, koja realno iznosi oko 260 km, zahvaljujući baterijskom paketu kapaciteta povećanog sa 30 na 40 kWh, a elektromotor sad razvija 150 KS, umjesto prijašnjih 107 KS.

Ubrzanje do 100 km/h traje 7,9 s, a najveća brzina iznosi 144 km/h. Dakle, s novim Nissan Leafom moguće je voziti i na granici sportskog. Bateriji je potrebno 16 sati kako bi se napunila uz korištenje punjača od 3 kW, dok se uz punjač od 6 kW vrijeme punjenja skraćuje na osam sati.

U mnoštvu napredne tehnologije ističe se sustav ProPILOT koji automatski kontrolira razmak u usporedbi s automobilom ispred i to pri brzinama od 30 do 100 km/h.