Felge – za lijep izgled automobila

0
1825

Vjerujemo da se svaki  vozač nastoji što bolje brinuti o svom ljubimcu na četiri kotača, kako bi ga što duže služio u savršenom stanju. Istovremeno, želimo i da naš auto izgleda maksimalno dobro, a felge su jedan od detalja koji najviše doprinosi lijepom izgledu automobila.

Na tržištu postoji odista veliki izbor različitih felgi. Najčešće su:

  • čelićne
  • Aluminijske
  • Od ostalih materijala

Postoje i plastični poklopci koji se mogu ugraditi preko njih. Aluminijske, ili alu-felge, su najinteresantnije jer daju najatraktivniji izgled vašem vozilu.

Ukoliko planirate kupnju aluminijskih felgi, ali niste posve sigurni možete li ih zadržati i u zimskom periodu, kada ih je lako oštetiti solju, pijeskom i hladnočom – u nastavku teksta pogledajte odgovore na neka od najčešćih pitanja i riješite svoju dilemu.

  • čelićne ili aluminijske felge zimi?

Ovo se svake godine pitaju mnogi vozači. Nije li mnogo lakše oštetiti alu-felge solju i pijeskom kojim se zasipaju ceste u toku zime? Odgovor je: ne. Aluminijske felge koje su pogodne za zimu, su  idealni saputnici vašem vozilu u hladnoj sezoni. Ne morate praviti nikakve kompromise kada su u pitanju sigurnost i izdržljivost u vožnji. Naprotiv, aluminijske felge ne samo da prkose vremenu, već su i miljama ispred svojih čelićnih pandana u pogledu izgleda.

  • Kako prepoznati alu-felge pogodne za zimsku uporabu?

Znači, postoje aluminijske felge koje su pogodne za zimu, ali kako možemo reći koja je felga zimska, a koja samo za ljetnu uporabu? U specijaliziranim trgovinama, osoblje će vam svakako pomoči oko toga, ali postoji način da, i sami, kod online kupovine, to prepoznate. Stvar je u tome, da su aluminijske felge pogodne za zimsku vožnju, uvijek kompletno obojene, ali bez poliranja i završne obrade visokog sjaja. često takve felge, u online trgovinama, imaju oznaku pahuljice u gornjem lijevom kutu.

Da li ste znali da sada postoje i polirane alu-felge za zimu?

Najnovija inovacija u svijetu felgi ćini ono što je ranije bilo nemoguće – uglađane alu-felge od sada možete voziti i zimi! Pojedini proizvođači razvili su specijalan premaz koji je posebno otporan i omogučuje poliranoj površini felge da preživi zimske uslove bez oštečenja!

  • Mogu li felge pogodne za zimu, voziti ljeti?

Iako zimske gume nisu pogodne za vožnju tokom ljeta, o felgama ne morate brinuti. Felge pogodne za zimu, ili farbane felge, možete bez oklijevanja voziti ljeti. Njihovoj robusnosti i nižoj osjetljivosti na oštečenja, podjednako pogoduju i topli mjeseci.

  • Šta se dešava kod vožnje poliranih felgi zimi?

Polirane alu-felge prekrivene su samo tankim slojem prozirnog laka, što im daje kvalitetan izgled ali i podložnost vremenskim utjecajima. Sol sa kolovoza napada tu osjetljivu površinu i trajno je oštečuje, tako da ih kasnije svakako morate zamijeniti za nove. Stoga je bolje pravovremeno promijeniti felge prikladne za zimu, a ljetne uredno skladištiti.

Zaključak: Svaka aluminijska felga pogodna za zimu, može se koristiti ljeti, ali ne i svaka ljetna felga zimi! Ukoliko niste bili sigurni trebaju li vam posebne felge za hladniji period, nadamo se da smo vam ovim tekstom pomogli da donesete pravu odluku.

reality girl next door gives bf handjob. read this post here mrleaked.net read this post hereomgbeeg.com