Ford Mustang Mach-E privukao je nove kupce

0
159

Iskorak u segment električnih SUV-ova ostvaren modelom Ford Mustang Mach-E već se pokazao ekonomski opravdanim.

Privukao je ove kupce, koji prije predstavljanja novog modela nisu pomišljali na kupnju Forda, a sad im nije problem uplatiti 500 dolara avansa samo kako bi dospjeli na listu čekanja.

San Tan Ford, jedan od najvećih dilera u SAD-u, potvrdio je kako u 27 godina poslovanja nije vidio toliki interes za nekim modelom te kako je samo u ponedjeljak ujutro primio 47 kupaca koji su željeli uplatiti iznos za rezervaciju.

Obzirom da je prijenos premijere uživo pratilo više od 6,5 milijuna ljudi nije teško zaključiti kako će Ford Mustang Mach-E postati iznimno popularnim. Uprava u prvoj godini proizvodnje namjerava na tržište izbaciti 50.000 primjeraka.

Da se podsjetimo… Ford Mustang Mach-E je hi-tech SUV s potpuno električnim pogonskim sklopom koji će se nuditi u izvedbama od 259, 286, 338 i 465 KS. Ovisno o tome je li pogon na stražnje ili na sve kotače slabije izvedbe raspolagati će s najvećim okretnim momentom od 414 ili 565 Nm, dok će perjanica ponude ispaljivati 830 Nm.

Realan, prosječan doseg svih izvedbi iznosi od 435 do 480 kilometara, što je hvale vrijedan rezultat. Ponuda prtljažnog prostora ne može se mjeriti s modelima pokretanim motorima s unutrašnjim sagorijevanjem, jer se sprijeda nalazi prtljažnik obujma 136 litara, a straga 821, koji se preklapanjem sjedala može povećati sve do 1688 litara.