Ginetta će u Ženevi predstaviti sportaša s više od 600 KS

0
4

Uz masu od oko 1200 kilograma i snagu veću od 600 konjskih snaga jasno je kako će Ginetta novim modelom osvojiti struku i publiku.

Supersportaš izrađen od pomno biranih materijala kao što su staklenim vlaknima ojačani polimeri, čelik visoke čvrstoće, aluminij, magnezij i ugljična vlakna, neće kriti da se ispod karoserije zapravo krije trkaći bolid s cestovnom homologacijom.

Atmosferski 6-litreni benzinac V8 razvijat će više od 600 KS pa će najveća brzina s lakoćom premašiti 320 km/h, dok će print do stotke trajati oko tri sekunde. Stražnji pogon sa zatvaračem diferencijala i sekvencijalni 6-stupanjski mjenjač razvijen u vlastitoj režiji, jamstvo su dobre zabave.

Za one koji su skeptični, jer im je proizvođač Ginetta nepoznat, dobro je naglasiti da je riječ o kompaniji koja se bavi razvojem i proizvodnjom automobila još od 1958. godine. Osnovala su ju braća Bob Walklett, Ivor Walklett, Trevers Walklett i Douglas Walklett, a od osnutka do danas, tvrtka smještena u Leedsu, uglavnom se bavila razvojem trkaćih modela ili komponenti bolida za momčadi u raznim natjecanjima.

Ginetta je zlatno doba imala tijekom 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća kad su proizvodili modele G2, G2, G4, G10, G11 i G12, koji su pod haubom uglavnom donosili motore koje je isporučio Ford.