Goodyearu u Silverstoneu uspio suveren povratak u natjecateljsku arenu

0
30
Goodyear

Goodyear se nakon trinaestogodišnje stanke vratio u međunarodni svijet utrka sportskih automobila. Njihove najnovije trkaće gume koje su podnijele dvanaest tisuća kilometara provjeravanja na sedam različitih trkališta po svijetu doživjele su vatreno krštenje u Silverstoneu, gdje se odvijao početak natjecanja svjetskoga prvenstva u izdržljivosti FIA World Endurance Championship (WEC).

Goodyear je za svoj povratak u međunarodni svijet automobilističkih utrka odabrao svjetsko prvenstvo u izdržljivosti FIA WEC, gdje se natječe u kategoriji LMP2. U njoj vlada izuzetna konkurencija, ne samo među trkaćim ekipama nego i među proizvođačima guma jer je to jedina ovogodišnja kategorija s otvorenom konkurencijom guma. Na otvorenju sezone 2019./2020. koje je na prvi rujanski dan održano u Silverstoneu, Goodyearove najnovije trkaće gume uvjerljivo su dokazale svoju vrhunsku izdržljivost.

Za početak sezone, koja obuhvaća osam provjera izdržljivosti, Goodyear je razvio četiri posve nove specifikacije trkaćih guma. Budući da na utrkama koje traju od 4 do 24 sata vrijede izuzetno zahtjevni i promjenjivi uvjeti, Goodyear se pri osmišljavanju guma prvenstveno usredotočio na njihovu svestranost i vrhunsku izdržljivost. To je postigao posve novom konstrukcijom guma za suhu podlogu, a razvoj guma za mokru podlogu diktiralo je uvođenje novih tehnologija koje osiguravaju sve potrebno za pobjedu na kiši. Goodyear je intenzivno testirao gume na dvanaest tisuća kilometara staze na sedam trkališta diljem svijeta jer ih je želio isprobati u najraznovrsnijim situacijama i na različitim temperaturama.

Za utrke na Goodyearovim gumama odlučile su se ekipe Jackie Chan DC Racing, Jota Sport i High Class Racing, koje su nakon tijesne borbe u nepredvidljivim vremenskim uvjetima završile utrku u Silverstoneu na četvrtom, petom i sedmom mjestu. Utrku je obilježio nemilosrdno brz tempo, jer su postignuta vremena kruga bila za više od tri sekunde kraća nego prošle godine. Sljedeća je prilika za suočavanje u trkaćoj areni već 6. listopada, kad se karavana svjetskoga prvenstva FIA WEC seli na japansko trkalište Fuji.