MINI Cooper S E Countryman ALL4

0
6

Prvi plug-in hibridni model britanskog branda dolazi na naše ceste u 2017 – kompletno vozilo za grad i selo sada također nudi mogućnost čisto električne i stoga lokalne mobilnosti bez emisija.

Hibridni sustav MINI Cooper S Countryman E ALL4 sastoji se od trocilindarskog benzinskog motora s MINI TwinPower Turbo tehnologijom i sinkroniziranim električnim motorom. Oni zajedno stvaraju izlaz sustava od 165 kW/224 KS, čime automobil sprinta od stajanja do 100 km/h za 6,8 sekundi.

Snaga motora s unutarnjim izgaranjem se prenosi na prednje kotače putem šest stupanjskog Steptronic prijenosa. Elektromotor pogoni stražnje kotače preko dvije faze jednog stupnja prijenosa. Inteligentno upravljana interakcija između dva agregata stvara eletrificirani pogon na sva četiri kotača koji optimizira okretnost i stabilnost na cesti, kao i pružanje vrhunsku vučne snage na snijegu i kolnom terenu.

MINI Cooper S Countryman E ALL4 (kombinirana potrošnja energije: 2,3 – 2,1 l/100 km; emisija CO2: 52-49 g/km) će biti dostupan u prodajnim salonima od 24. lipnja 2017. godine.