Nissan Terra je SUV na bazi modela Navara

0
141
- Advertisement -

Na internetu su osvanule prve službene fotografije novog japanskog SUV-a koji se zove Nissan Terra, a bazira se na popularnom modelu Navara, koji je već nebrojeno puta dokazao sposobnosti.

Nissan Navara jedan je od omiljenih modela među privatnim i poslovnim kupcima. Svojom robusnošću i iznimnim terenskim sposobnostima osvojio je mnoge pa stoga ne čudi odluka uprave Nissana da na bazi Navare stvori SUV isključivo putničke namjene.

- Advertisement -

Nissan Terra klasičan je predstavnik svojeg segmenta. Glomazan i prostran SUV može primiti sedmero putnika, a za razliku od brojnih konkurenata u ovom slučaju nije riječ o šminkerskom SUV-u kojem je cesta prirodnije okruženje od kaljuže. Tradicionalno izvrsni terenski geni i napredna tehnologija kojom raspolaže Nissan primijenjena je i u slučaju modela Terra.

Službena premijera bit će održana krajem travnja na salonu automobila u Pekingu. Japanci su ga odlučili predstaviti tamo, jer očekuju kako će na tržištu Kine ostvariti najveći uspjeh.

Ako se malo zagrebe ispod površine, jasno je kako se Nissan Terra bazira na modelu Navara, ali po pitanju tehnologije ima i velikih sličnosti s Renaultom Alaskan i Mercedes-Benzom X-klase. O paleti motora još uvijek nema puno informacija, ali sigurno je kako će okosnica ponude biti 2.3-litreni dizelaš.

- Advertisement -