Nova Alfa Romeo 8C Competizione stiže najkasnije 2022.

0
13

Novi petogodišnji plan koji je predstavila uprava Fiat Chrysler Automobiles, a tiče se brenda Alfa Romeo, oduševit će ljubitelje talijanskog proizvođača, jer je do 2022. predviđeno predstavljanje nasljednika 8C Competizione.

Rendere s mogućim izgledom nove generacije objavio je portal www.motor1.com, a što se tiče tehničkih detalja poznato je da će koristiti Monocoque od ugljičnih vlakana, a kombinacija središnje smještenog twin-turbo benzinca 2.9 V6 i elektromotora, koji će pokretati prednje kotače, razvijat će više od 700 KS.

Dakle, Alfa Romeo 8C Competizione predstavljat će izvrstan koktel spektakularnog dizajna i paklenih voznih svojstava pa će stotku hvatati za manje od tri sekunde.

Stručnjaci se već slažu kako je zanimljivo da je FCA odlučio novi model poslati na teritorij kojim vlada Ferrari, jer će se Alfa Romeo 8C Competizione po svemu moći mjeriti s ‘propetim konjićem’.

Petogodišnji plan razvoja obuhvatio je i Alfa Romeo GTV, odnosno Alfa Romeo Giulia Coupe o kojem više možete pročitati na ovom linku.