Nova Škoda Kamiq pokazala unutrašnjost

0
659
- Advertisement -

Češki najmanji SUV, Škoda Kamiq, blizanac Arone i T-Crossa, pokazao je unutrašnjost, a ostatak stiže u Ženevi.

Škoda Kamiq, najmanji SUV u ponudi, ulazi u segment gradskih predstavnika. Premda je službena premijera najavljena za salon u Ženevi, u javnost su puštene prve slike unutrašnjosti. Već je na prvi pogled jasno kako velikih iznenađenja nema. Korišteni su dobro poznati elementi iz ostalih modela. No, to nužno nije loše, samo igra na sigurno nije uzbudljiva. S druge strane ergonomija te kvaliteta izrade i materijala su zajamčeni.

- Advertisement -

Kupcima će se uz doplatu nuditi virtualni kokpit, odnosno ekran s digitalnim instrumentima promjera 10,25 inča, što je među najvećim u klasi.

Temelji se na suvremenoj modularnoj platformi MQB A0. Istoj kakvu koriste Seat Arona i Volkswagen T-Cross, no Škoda Kamiq ima međuosovinski razmak od 265 centimetara, što je osjetnih 8,5 više od braće, a to će najviše znati cijeniti putnici straga. Osim znatno izdašnijeg komfora za koljena, putnici će biti sretni i činjenicom da obujam prtljažnika iznosi solidnih 400 litara. Uz preklapanje sjedala moguće ga je povećati do 1395 litara.

- Advertisement -