Novi BMW Serije 1 uhvaćen na završnim testiranjima

0
193
- Advertisement -

Treća generacija bavarskog predstavnika C-segmenta stiže na rujanskom salonu u Frankfurtu, a kako izgleda novi BMW Serije 1 otkrivaju špijunski fotografi.

Ispod masivne kamuflaže teško je razaznati konačan izgled, ali po svemu sudeći i novi BMW Serije 1 mogao bi dobiti masivnije rešetke hladnjaka, popularno zvane bubrezi. Nijemci tvrde kako će BMW Serije 1 treće generacije iznova definirati premium standarde u kompaktnoj klasi te podići ljestvicu iznad svih postojećih konkurenata.

- Advertisement -

Još uvijek nije poznato hoće li doći do porasta gabarita, ali iznutra će biti osjetno prostraniji, što će najviše osjetiti putnici straga. Čak 19 milimetara više prostora za glavu i 33 milimetara više prostora za koljena najava je koja otkriva da će, u usporedbi s aktualnim modelom, novi BMW Serije 1 imati veći međuosovinski razmak. Profitirat će i prtljažnik pa će obujam narasti sa 360 na 380 litara.

Najveća novost svakako je potpuno električni pogonski sklop, koji će donirati BMW i3. No, još uvijek nije poznato kad bi BMW Serije 1 na struju trebao stići na tržište, ali ne treba ga očekivati prije kraja 2021. ili čak početka 2022. godine.

Paleta motora uglavnom će ostati ista, osim paprene izvedbe M135i xDrive, koja će donositi najsnažniji bavarski 2-litreni 4-cilindarski motor. Zahvaljujući TwinPower Turbo tehnologiji raspolagat će sa 306 KS pa će se snagom poravnati s glavnim konkurentom koji se odaziva na ime Mercedes-AMG A35 Hatchback.

- Advertisement -