Novorođenče u autosjedalici ne smije biti duže od 30 minuta

0
2232

Premda stručnjaci nebrojeno puta upozoravaju da autosjedalice služe samo za transport, brojni roditelji ih koriste i u druge svrhe.

Osim što brojni roditelji ne izbjegavaju dugaćke vožnje, novorođenče često nakon dolaska na odredište ostavljaju u autosjedalici kako bi spavalo. No, stručnjaci upozoravaju kako je to velika greška.

Naime, nedavno provedeno medicinsko istraživanje u Velikoj Britaniji dokazalo je kako novorođenče ne smije neprekinuto provoditi više od 30 minuta u autosjedalici. Obzirom da ležanje u sjedalici po kutom od 40 stupnjeva osjetno ubrzava rad srca i disanje, moguća nuspojava jest da će novorođenče u krvi imati nižu razinu kisika, a to može dovesti do iznenadne smrti.

Stoga valja još jednom ponoviti da novorođenče svakih 30 minuta treba izvaditi iz autosjedalice i prošetati s njime u naručju.

Važno je i zapamtiti da djeca što duže trebaju koristiti sjedalice suprotne od smjera vožnje, a zašto je tome tako provjerite na ovom linku.

Ukoliko ne znate koju autosjedalicu izabrati, svakako pročitajte HAK-ov opširan test dječjih autosjedalica na ovom linku.

reality girl next door gives bf handjob. read this post here mrleaked.net read this post hereomgbeeg.com