Od prototipa Mégane eVision do novog modela Mégane E-Tech Electric

0
89
- Advertisement -

Prototipni model Mégane eVision, predstavljen na nedavno održanom virtualnom događanju Renault eWays: The Challenge towards Zero Emissions (Renault eWays: Izazov mobilnosti bez emisija), utjelovljenje je Renaultove strategije u području električnih automobila u segmentu C. Riječ je o novom pojačanju u Renaultovoj ponudi posve električnih osobnih vozila koju zasad čine Twingo E-TECH Electric u segmentu A i popularni ZOE u segmentu B.

Posve novi Mégane E-Tech Electric temelji se na platformi CMF-EV te je opremljen 160 kW (217 KS) snažnim električnim motorom i baterijom kapaciteta 60 kWh koja omogućuje doseg do 450 km prema WLTP-u. Ovaj automobil, poznat i pod nazivom MéganE (izgovara se „Megan i”), već nam razotkriva svoje konačne obrise ispod maskirne folije. Naime, ovo će ljeto Renaultovi inženjeri testirati čak 30 pretproizvodnih primjeraka na javnim cestama.

- Advertisement -

Ti se primjerci proizvode u Renaultovoj tvornici u Douaiju, a krasi ih poseban maskirni uzorak koji je razvio Renaultov odjel za dizajn. Budući da je nadahnut linijama i uzorcima našeg novog kultnog logotipa, ovaj maskirni dizajn na cesti stvara učinak zasljepljujuće kamuflaže

- Advertisement -