Ovaj Ferrari LaFerrari se prodaje za svega 2,5 milijuna eura

0
201

Platiti rabljeni automobil, pa čak i nekretninu, toliku cifru za 99 % čovječanstva je čisti SF, ali u okvirima elitne klijentele ovaj Ferrari LaFerrari je jeftin.

Već je prošlo punih šest godina otkad je svjetska javnost ostala zadivljena najnovijim tehnološkim dostignućem proizvođača iz Maranella. Ferrari LaFerrari na tržište je stigao kao perjanica ponude. Zamjena za Ferrari Enzo prvi je model u povijesti ‘propetog konjića’ koji je ispod lima ponudio hibridnu tehnologiju.

Ali ne bilo kakvu… Riječ je o komponentama koje gene vuku direktno iz bolida Formule 1. Atmosferski benzinac 6.3 V12 i elektromotor zajedno ispaljuju čak 963 KS i 900 Nm pa je prema službenim podacima do stotke sprintao za manje od tri sekunde, do 200 km/h bi stizao za manje od sedam sekundi, a do 300 km/h za okruglo 15 sekundi. Najveća brzina premašivala je 350 km/h.

Obzirom da ih je proizvedeno tek 500 od prvog je dana bilo jasno kako će vrijednost u budućnosti samo rasti. Ovaj konkretan primjerak prošao je 9650 kilometara. Vjerojatno osjetno više od većine, ali lijepo je znati da ga je vlasnik uistinu i koristio.

Cijena od 2,5 milijuna eura jasan je pokazatelj kako kupca neće manjkati. U proteklim godinama zabilježene su prodaje i za osjetno veće iznose.