Ovo je novi Mercedes-Benz GLS, odgovor na BMW X7

0
5

Premda će se službena premijera održati 17. travnja na salonu u New Yorku, Mercedes-Benz GLS gotovo se potpuno otkrio na internetu.

Već letimičan pogled na slike otkriva kako odgovor na novi BMW X7 izgleda kao uvećana izvedba modela GLE. Dizajn pomalo podsjeća na GLK, uz suvremene elemente te ozbiljnim naglaskom na luksuz, što je istaknuto brojnim kromiranim elementima.

Još krajem 2017. godine kad su krenule prve najave za Mercedes-Benz GLS uprava je potvrdila kako će u svijetu SUV-ova zauzeti mjesto koje je ekvivalentno S-klasi u svijetu limuzina. Poseban naglasak stavljen je na bogatu opremu, komfor i kvalitetu izrade, paletu motora dijelit će sa S-klasom na MHA platforma je jamstvo dobrog koktela performansi i potrošnje.

Prostranost za pet zvjezdica jamči međuosovinski razmak od čak 313,7 centimetara, što je više od onog što nudi BMW X7 (310,4 cm). Unutrašnjost je do zuba nakrcana opremom, korišteni su samo najfiniji materijali, a ploča s instrumentima i ekran infotainment sustava su izvedeni pomoću dva spojena ekrana, po uzoru na S-klasu.

Mercedes-Benz GLS će u svim izvedbama biti blagi hibrid, sa 48-voltnim sustavom instalacija, a paleta motora će se bazirati na rednim 6-cilindarskim benzincima i dizelašima, dok će najpaprenije izvedbe AMG koristiti dobro poznatog twin-turbo benzinca 4.0 V8. Sve izvedbe bit će opremljene pogonom na sve kotače, a mjenjač je isključivo 9-stupanjski automatski.

Već u rujnu ove godine na salonu automobila u Frankfurtu bit će predstavljen Mercedes-Benz GLS u najluksuznijoj izvedbi Maybach.